Borvidék
Tokaj
Terület
115 hektár
Szőlőfajták
furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta
Dűlők
Pajzos-dűlő, Megyer-dűlő
Talaj
Pajzos-dűlő: andezittufa Megyer-dűlő: színes riolittufa
Borkészítés
Reduktív és hordós érlelés
A Pajzos Tokaj már 30 éve készíti a Tokaji borvidék ikonikus borait. Kiváló boraikhoz a szőlőt két történelmi jelentőséggel bíró dűlőjükről szüretelik. Az 52 hektáros Pajzos-dűlőjük zamatos gyümölcsösséget, míg a hűvösebb, 63 hektáros Megyer-dűlőjük finom ásványosságot sző boraikba. A prémium minőséget képviselő Pajzos borok a világ szinte minden országában helyet kapnak a vacsoraasztalon, kiváló presztizs éttermekben és exkluzív gálavacsorákon, így építve a Tokaji Borvidék és a Tokaji borok hírnevét. Mi a sikerük kulcsa? A szőlőművelés és a borkészítés iránti szenvedély, a történelmi hagyományok megőrzése, a piacorientáltság és a fogyasztók igényeinek maximális kielégítése tudatos és professzionális módon. Céljuk a magyar bor, azon belül is a Tokaji borvidék elismertségének, népszerűségének növelése mind a hazai, mind a nemzetközi piacon.