ISMERD MEG! – Sol Montis - Blog bejegyzések - Winehub

ISMERD MEG! – SOL MONTIS

ISMERD MEG! cikksorozatunk keretein belül a Winehub közösségét képező pincészetekről olvashattok. Reméljük, hogy az irányított kérdéseken keresztül nem csak a borászatok történetét, de a látásmódját és terveit is megismerhetitek!

 

1. Meséljetek egy kicsit magatokról. Mióta készítetek bort, hol, milyen adottságokkal, milyen éves palackmennyiséggel.

Birtokunknak a Mátrai borvidék szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarján ad otthont. A települést környező táj egy igazi csoda, ezért küldetésünknek érezzük, hogy a Mátra jellegzetességeit legjobban kifejező, nemes borokat alkossunk. A szelíd dombok lábánál elterülő több mint 100 hektáros szőlőbirtokon gazdálkodunk, ősi borászati tradíciókat tisztelő szakmai múlttal és fiatalos, friss lendülettel.

 

2. Mik a közeljövő tervei? Lesznek bármilyen fejlesztések? Mik most a legnagyobb kihívások?

Folyamatosan keressük az új kihívásokat és lehetőségeket. Szeretnénk, ha birtokunk több lenne, mint egy borászat. Egy igazi élménybirtok megalkotása az álmunk, ahol elvonulva a város zajától testet-lelket feltöltő bor-élményt tudunk majd kínálni.

 

3. Milyennek látjátok a borvidéketek helyzetét? Mit emelnétek ki – akár adottság, akár összefogás, akár bármi más?

  • Budapest közelsége ( 1 óra autóval)
  • sokszínűség
  • fiatalos lendület

 

4. Mesélj kicsit a borászati csapatról. Kik a borászat legfontosabb szereplői?

Igazi családias legkörben dolgozunk, összesen kilencen. Mindig is arra törekedtünk, hogy fiatalokkal vegyük körbe magunkat, akik hosszú távra terveznek, hiszen mi is ezt tesszük. A főborász egyben a tulajdonos – Kovács László. Mellette Joci és Tibi látja el a komplett borászati feladatokat. A 100 hektár művelése nem kis feladat, ebben Gabi a szőlészünk segít, aki már 9 éve a csapatunk tagja. Peti nem olyan rég csatlakozott, de senki nem kezeli úgy a traktorokat, mint ő! A vendéglátás, értékesítés és a cég napi ügyes-bajos dolgaiért Zita felel, őt már sokan ismerhetik.

 

5. Hogy néz ki egy átlagos napotok?

Időszaktól függően nagyon változó, minden nap más és más. De pont ezt szeretjük benne! Egy borászatban soha nem lehet unatkozni! Egy dolog azonban fix minden nap: reggel közös kávézás, majd mindenki elindul az útjára.

 

6. Melyik a kedvenc tételetek és miért?

Jelenleg a Prémium Olaszrizling és a Viognier a nagy favorit, úgy látjuk ebben a két tételben egy komolyabb arcát is meg tudtuk mutatni a borvidéknek.

 

7. Melyik a legnagyobb siker, amire a legbüszkébben vagytok?

Nagyon büszkék vagyunk a My Mátrára, amely a borvidék első közösségi bora és az idei évben mutatkozott be! Egy igazi összefogás és szerelem munka gyümölcse ez, és örülünk, hogy mi is részt veszünk benne.

 

8. Szerintetek mit tud Nektek nyújtani a Winehub? Mi volt a legfontosabb ok, amiért csatlakoztatok?

Azonnal beleszerettünk ebbe a teljesen új szemléletbe, amit a Winehub képvisel! Remek csapat, emberi hozzáállás, szakértelem. Ezek alapján nem lehet kérdés a siker mindkét oldalon.