ISMERD MEG! cikksorozatunk keretein belül a Winehub közösségét képező pincészetekről olvashattok. Reméljük, hogy az irányított kérdéseken keresztül nem csak a borászatok történetét, de a látásmódját és terveit is megismerhetitek!
Édesapánk 1979-ben vásárolt egy területet Balatonföldváron, majd telepített rá Rizlingszilványi és Zweigelt fajtákat. Akkoriban még csak mint hobbyra gondolt a szőlőtermesztésre és borászkodásra. Az indulás óta fejlesztéseinket lépésről lépésre valósítottuk meg. Most már évente 50.000 palack bort készítünk.
Jelenleg tároló tereinket bővítjük, palackozás technikánkat korszerűsítjük. A jövőben szeretnénk egy készáru raktárral bővíteni vállalkozásunkat.
Úgy gondolom, hogy a Balatonboglári borvidék adottságok tekintetében az egyik legjobb borvidék Magyarországon. Ezerarcú – fajtaösszetételben és borstílusban. A könnyű, illatos gyöngyöző boroktól egészen a testes, elegáns de mégis gyümölcsös vörösborokat is képesek a borvidék borászai megalkotni.
Igazi családi borászat vagyunk: édesapám a szőlővel, a borászat napi teendőivel, édesanyám adminisztrációval, öcsém a kereskedelemmel, én szintén a kereskedelemmel és a borászattal foglalkozok.
Édesapám elindítja a szőlészeti munkákat. A család többi tagja pedig egy rövid egyeztetés után kezdi a napot. A borászatban fejtünk, szűrünk, palackozunk. Öcsém nyáron a környékbeli vendéglátóhelyekre szállít borokat.
Rajnai rizling fanok vagyunk. Talán az eleganciája miatt.
Néhány évvel ezelőtt Rajnai rizling borunkat a fehréborok országkóstolóján 4 csillagos Borkiválóságnak értékelték. Abban az évben 9 ilyen tétel volt.
Nagyon büszkék vagyunk a Rajnai rizling borunkra. Legutóbb Berlinből hozott nekünk egy aranyérmet.
Jobban el akarunk mélyülni a Rajnai rizlingben, szeretnénk más stílusok irányába elindulni. Terheléssel, több menetes szüretekkel, kerámia, tojás edényekkel szeretnénk kísérletezni.
Együtt gondolkodást, egy komplex – és nem tisztán – kereskedelmi modell miatt. Nagyon szimpatikus, hozzáértő csapat.