ISMERD MEG! cikksorozatunk keretein belül a Winehub közösségét képező pincészetekről olvashattok. Reméljük, hogy az irányított kérdéseken keresztül nem csak a borászatok történetét, de a látásmódját és terveit is megismerhetitek!
A Patricius Borház – melyet 2013-ban Magyarország Legszebb Szőlőbirtokának választottak – a 2000-es évjárat óta készíti borait. A pincészet mintegy nyolcvan hektáron, öt település határában termett szőlőből készít bort. A dűlők gazdag alapadottságai jól nyomon követhetőek, a vulkanikus talaj adta ásványosság alapot ad a jó egyenúlyú, elegáns borok készítéséhez. A bodrogkisfaludi Várhegy-dűlőben lévő birtokközpont tökéletesen tükrözi a hagyományok és a korszerű modernitás tökéletes együttélését.
A gasztronómiai események, koncertek, kiállítások helyszínéül szolgáló kóstolótermeket, vinotékát és a csodás panorámájú borteraszt magába foglaló 300 éves présházhoz szervesen kapcsolódik a gravitációs rendszerű borászat új épülete, mely zöld tetővel és finom vonalvezetéssel illeszkedik a világörökségi kultúrtájba.
Folyamatosan dolgozunk dűlőink jobb megismerésén annak érdekében, hogy boraink minősége folyamatosan javuljon. Bár a 2016-ban kiérdemelt „Év Pincészete” díj és a több, mint hetven nemzetközi arany- és platina érem jó visszajelzést ad, de bennünket a mindig jobbra törekvés ösztönöz.
Tokaj az elmúlt több, mint harminc év munkája eredményeként rengeteget fejlődött. Megállásra, megnyugvásra nincs idő, folytatni kell a megkezdett munkát. A szőlőültetvények és borászatok, valamint a borok folyamatos fejlesztése mellett nagy hangsúlyt kell fektetnünk a marketingre és piac építésére. A világ nyitott a jó Tokajira, de a piacokon aktívnak kell lennünk.
A Patriciust egy régóta összeszokott, nagyon jó csapat munkája lendíti előre folyamatosan. Vezetői szinten a szőlőkért Pelsőczi Éva, a borokért Varga István, a gazdasági ügyekért Hallgató Ildikó felel. Minden kollégánk a szőlészetben és a borászatban is érti és érzi, hogy csak együtt rakhatjuk ki a mozaikot, a sok-sok összegyűjtött elismerés mindenki munkájának az elismerése.
Mindig aktív és mindig változatos. A legszebb a szakmánkban talán az, hogy folyamatosan együtt kell élnünk a természettel és alkalmazkodnunk kell a kihívásokhoz. A szőlőtől a piacokig a teljes folyamat tőlünk függ. reggel még levelet váltunk a koreai partnerrel, mielőtt lepihen, majd már vár a szőlő és a bor. Délután a brazilokkal és a kanadaiakkal levelezünk, mert ők akkor vannak ébren. Este még beleférhet egy borvacsora megtartása is.
Minden tételünk kedvenc, ezért a miénk.
Az „Év Pincészet” díj mellett talán a Patricius Tokaji Aszú 6 puttonyos 2017 borunk által a 2021-ben a Decanter Worls Wine Awardson kiérdemelt 98 pont és platina érem a legkedvesebb.
Legutóbb a Patricius Tokaji Aszú 5 puttonyos 2017 borunk kapott aranyérmet Bordeaux-ban, a rangos Challenge International du Vin borversenyen.
Minden Tokajra kíváncsi és Tokajt értő fogyasztó poharában. Célunk, hogy partnereinken keresztül el tudjunk érni mindenkit, aki nyitott a jóra és az egyedire.
A Winehub elhivatott csapata bizakodásunk szerint segít majd a piac azon szegmenseinek elérésében, ahol jelenleg nem értékesítjük borainkat. A cég lendülete és egyedi üzleti koncepciója meggyőződünk szerint sok lehetőséget rejt.