Borvidék
Szekszárd
Terület
37 hektár
Szőlőfajták
Kékfrankos, Kadarka, Merlot, Cabernet sauvigonon, Cabernet franc
Dűlők
Palánki-hegy, Görögszó, Bodzás, Alsónána.
Talaj
Mésztartalmú barna erdőtalaj, lösz, vörösanyag, sárgaagyag, márga.
Borkészítés
Reduktív és hordós borkészítés egyaránt.
„A jó történetek egy pohár borral kezdődnek. Nekünk pedig van miről mesélni: a levéltári adatok szerint 1746 óta művelik felmenőink a szekszárdi domboldalakat. Az ő emléküket őrizzük a borcímkéinken szereplő, XX. századi családi fotókkal és a róluk szóló (legtöbbször humoros, néha szívbe markoló) történetekkel. János az Eszterbauer család 10. generációja, aki feleségével, lányaival és Klein Miklós borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozást. A helyi adottságoknak megfelelően kínálatunk nagy részét vörösborok adják, a szekszárdi fajták – kadarka, kékfrankos és bikavér – a borvidék sokszínűségét hirdetik, a világfajták pedig a nemzetközi porondon aratnak újabb és újabb sikereket.”-Eszterbauer János