Kamocsay Prémium Sárgamuskotály 2020

A sárgamuskotály népszerű csemegeszőlő is, ez az a fürt, ami a saszlák közé keveredve feldobja a napodat, mert kedves és összetéveszthetetlen erős virágaromája-íze van. Ez a változat karakteresebb borocska, nem csak koncentráltsága okán, hanem mert csontszáraz. Az igényes borszeretők bora, akik kedvelik az intenzív szőlőízt, amit nem fed el a cukor.

A bor
Szép sárga borszín, édes-mézes, varázslatos, körtés-barackos virágillat, melyet csontszáraz, szinte sós korty követ, ami igen szimpatikus vonás, az ilyen illatú borok édes kortyban szoktak folytatódni. A rózsaillat a telt kortyban is tart, a neszmélyi savak csiszoltan csillognak benne, komolyabb bor.

A szőlő
A sárgamuskotály (muscat lunel) jó sav- és cukorgyűjtő, így remek édesborok is készülnek belőle, nagyon tehetséges fajta, mely ősidők óta megtalálható mifelénk, tán már a rómaiak is készítettek édesbort belőle Pannóniában. A régi magyarok Bárzsing néven is hívták. Lédús, édes, jó savú fürtje virágos-szőlős, nagyon vonzó bort ad

Gasztró
A Kamocsay muskotálya jól szerepelhet az indiai és kínai konyha illatos-fűszeres fogásai mellett, de nagy hozzáadott értéket jelenthet a halsaláta, krémlevesek, gyümölcsleves, sertésszűz, rántott hús, camembert mellé feladva is.

Listaár
2 400 Ft
Egységár: 3200 Ft/L

Készleten