, |

Moena – Vermut

A MOENA WERMUT alkotói Nagy Zoltán és Molnár Balázs – a bárszcéna nemzetközileg is ismert és elismert szereplői – a hazai hiányt és a nemzetközi trendeket felismerve teremtették meg az új évezred első magyar vermutját. A MOENA WERMUT elnevezése a mostanában elterjedtebb írásmóddal ellentéteben a német hagyományokat követi, hiszen az ital feltalálója – az olasz Benedetto Carpano is – ezt tette, amikor termékének nevet adott. Őt – állítólag – a Goethe iránti rajongása vezérelte, míg a MOENA alkotói az ürmösbort már több mint fél évezrede készítő egykori német és magyar kollégáik előtt tisztelegnek ezzel az írásmóddal. A névválasztás másik vonatkozása a női nevekhez fűződik, hiszen a háború utáni magyar vermutok legismertebbje, az Éva is női nevet viselt. A MOENA név egzotikus hangzása és a címke látványvilága egyáltalán az egzotikumban megtestesülő szépség és gyönyör iránti vágyakozást idézi.
A MOENA jellemzőiben hordozza az ürmösborok és a klasszikus vermutok jellegzetességeit, ugyanakkor azonban ízvilágát a modern ízlésre hangolták. A növényi összetevőkből négy külön-külön előállított kivonat – üröm, fűszer, virág és citrus – készül. A kivonatok előállítása badacsonyi száraz fehérborból készült borpárlattal történik. Az alapbor keverékhez kerül hozzáadásra a négy kivonatkomponens. A vermut végső édességnek beállítása cukor és karamell hozzáadásával történik.

Ez a tétel a legjobb magyar vermut lett a Vince Magazin Vermut tesztjén.
„Világosabb, narancsos árnyalatú borostyánszín. Lágym selymes illat meggyes, cseresznyés, rebartbarás és fűszeres jegyekkel, főleg fahéjjal. Ízében is először gyümölcsös hangulatú, kevesebb kesernyével, alacsonyabb alkohollal és finom savakkal, de idővel szépen megmutatkoznak a fűszerek is. Izgalmas!”
Oszd meg másokkal!

Kapcsolódó termékek

Nézz körül a kapcsolódó termékek között

Hasonló bejegyzések

Nem található bejegyzés