Zichy Anna

Wine region
Territory
30 ha
Grape varieties
Furmint, Muskotály, Tramini
Vineyards
Mád (Furmint) Tarcal (Muskotály) és Sárospatak (Tramini)
Talaj
Kötött talaj riolittufa alapkőzeten, löszös barna erdőtalaj.
Wine making
Methode traditionelle, reduktív technológia.

A tokaji borvidék legszebb dűlőiben található 30 hektáros szőlőbirtok egy valódi családi vállalkozás: a pezsgőkészítést 2019-ben kezdték, ekkor indították útjára a ZICHY ANNA brandet, amely alapvetően pezsgőkre épül, de – tokajiak lévén – természetesen készítenek furmint bort és tokaji aszút is.
De miért éppen pezsgő? A pezsgő része a családjuk mindennapjainak, és nem csak a munkájuk miatt: ők maguk is szeretik a pezsgőt, a társaságot, az elegancia és a könnyedség keveredését, amit a termékeik is hordoznak. Céljuk, hogy elérjék azokat az embereket, akik keresik a jó társaságot, a színvonalas programokat, a különleges megjelenést és a környezetet – akik maguk is pezsegnek, és minőségben gondolkodnak.