Vinatus

Wine region
Territory
15 hektár
Grape varieties
kékoportó, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignoun , syrah
Vineyards
Bocor-dűlő, Csicsó-dűlő
Talaj
Wine making

Az első földterület megvásárlására 2005-ben került sor a Kisharsányhoz tartozó Bocor-dűlőn. A 8 hektáros területen az első szüret 2009 őszén történt meg, és az ez évből származó boraik már több országos és határokon átnyúló aranyérmeket is bezsebeltek. A következő földterületet a Kistótfaluhoz tartozó Csicsó-dűlőn szemelték ki, így az eredeti tervektől eltérően jelenleg egy 15 hektáros területtel rendelkeznek. Míg a Bocor-dűlőn a jól bevált szőlők találhatók meg, úgy, mint a kékoportó, a merlot, a cabernet franc, a cabernet sauvignoun és a syrah, a Csicsó-dűlőn már elkezdtek új fajtákkal is kísérletezni.
A Vinatus Pince Fogadó 2012 tavaszán nyitotta meg kapuit a vendégek előtt. A pince ódon gótikus stílusban épült, 32 ezer téglából. Kinti és udvari terasza is tökéletes helyszínt biztosít a nyári baráti beszélgetésekhez, a 80 férőhelyes pincehelység pedig akár kisebb-nagyobb családi rendezvényekhez. Kínálatukban a tradicionális magyar ételek mellett a mai napok közkedvelt ízei is helyet kapnak.