Tiffán’s

Wine region
Territory
25 hektár
Grape varieties
Olaszrizling, rajnai rizling, portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Vineyards
Kopár, Ördögárok, Várerdő, Máriagyűd, Remete, Sterntal (Csillagvölgy), Somssich
Talaj
triász-kori mészkő és dolomit, jurakori tengeri üledékből származó mészkő, alsó kréta-kori mészkő, csernozjom barna erdőtalaj
Wine making
reduktív és hagyományos borkészítés egyaránt

“Az ember szeresse a helyet, ahol él! S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes.”
A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma és alázata mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön. Birtokuk vezetői, Tiffán Ede és Zsolt kivételes szakértelme, elhivatottsága és a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy a poharakban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését. A hétköznapokban megélhető csoda az ember és a táj szakrális kapcsolatában rejlik, ez az összeköttetés pedig számukra a szőlő és a bor. Családjuk már 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borral a villányi borvidéken. 11 generációt átölelő múltjuk és jelenük kötelezi őket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban is a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvük. Ültetvényeik a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig évről évre rendkívüli minőséget adnak. Céljuk az, hogy a személyes jelenlétük, a bor, az étel, a táj és a pihenés is széles körű élményt nyújtson.
A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatók, és a legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 25 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része pedig keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200 m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon fajtákat termesztenek. A feldolgozó és a pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete.