Petrény

Wine region
Territory
Grape varieties
Vineyards
Talaj
Wine making

“Meggyőződésünk, hogy a jó bor alapja a kiváló minőségű szőlő, amit csakis gondos műveléssel lehet a tőkéről megszerezni. Az érett, kizárólag egészséges szőlőt természetes, hagyományos technológiával, a lehető legtisztább körülmények között erjesztjük. A borok fejlődését tradicionális tölgyfahordók és a jó klímájú pince – a régió első kóser pincéje – segíti. Szeretnénk, hogy minél több fogyasztó megismerje és megkedvelje a borainkban lévő gyümölcs ízét és a borvidék talajának, klímájának évszázadok óta őrzött zamatát.”
A Petrény család története és az egri borvidék kapcsolata több évszázados múltra tekint vissza. Dokumentumok igazolják, hogy a Petrény család már az 1600-as évek eleje óta foglalkozik szőlőműveléssel és borkészítéssel Verpeléten. A bor tisztelete és szeretete, az a különleges kapcsolat, amely meghatározó feltétele a jó bornak, azóta száll apáról fiúra. Ennek az eltéphetetlen köteléknek a mély ismerete és tudása adott nekik hitet és ihletet, hogy boraikat ne csak saját fogyasztásra állítsák elő.
2001-ben kezdődött, és azóta is folyamatosan zajlik a családi birtok és a szőlészet, illetve a borászat és a hozzá kapcsolódó gasztronómiai élmény modern, de saját tradíciókra épülő fejlesztése.