Nyolcas és Fia

Wine region
Territory
7,5 hektár
Grape varieties
Leányka, Muscat Ottonel, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc,Turán, Portugieser,
Vineyards
Gesztenyés, Marinka, Pajados, Rózsahegy, Síkhegy
Talaj
Mészkő, Riolittufa ,Riolitdácit lávakőzet ,Erdei talaj-mészkő keverék
Wine making
reduktív és hordós borkészítés egyaránt

A borászat 2012-től van jelen a hazai borpiacon. 2014-ben a Népszabadság Top 100 Magyar Bor versenyén vörös bor kategóriában 3. helyezést értek el (Kékfrankos 2011). 2015-ben Merlot 2013 boruk ismét a Népszabadság Top 100 borai közzé került. 2016-ban a Bor és Piac magazin a 3. legjobb leánykának bírálta a 2014-es évjáratú Síkhegyi öregtőkéken termett leányka borukat.
Jelenleg 7.5 hektár saját szőlőterülettel rendelkeznek. A metszéstől a borok értékesítéséig minden munkafolyamatot a család végez. A szőlők mind superior és grand superior dűlőben (Gesztenyés, Marinka, Pajados, Rózsahegy, Síkhegy) találhatók. A pincében mindent tételt spontán erjesztenek. Fontosnak tartják a pincehigiéniát, hogy boraik biztonságosan és egészségesen fejlődhessenek a palackba töltésig. Fehér és vörösborokat egyaránt készítenek. Eddig 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban készítettek egri bikavért, Szülőföldem néven.
A borok versenyeztetése is a következő évek feladata, de büszkék arra, hogy boraikat több közismert vendéglátóhelyen keresztül is megismerhették már a borszeretők. Céljuk az egri borvidéken a szőlészeti és borászati szakmai vélekedések alapján is méltó és kiemelkedő minőségű bortermő szőlőfajták (pl. leányka, kékfrankos, turán) támogatása és népszerűsítése, melyek az elmúlt évtizedek során kissé feledésbe merültek.