Németh János Pincészet

Wine region
Territory
10 hektár
Grape varieties
Kadarka, kékfrankos, merlot, Syrah, zweigelt, cabernet franc, cabernet sauvignon
Vineyards
Iván-völgy, Porkoláb, Görögszó, Decsi-hegy
Talaj
löszös
Wine making
reduktív és hordós borkészítés egyaránt

Mottójuk: „Dűlőből, spontán.”
Szekszárdon, az Iván-völgyi domboldalon áll a Németh dédszülők által épített nádtetős, vertfalú présház utódja. Borászatuk négy generációra visszatekintő tradícióval bír, mégis a fiatal, folyamatosan megújulni képes és dinamikusan fejlődő szekszárdi borászatok közé tartozik. Szüretkor 10 hektárnyi termés kerül feldolgozásra. Közel ötvenezer palack bort készítenek évente, kidomborítva a terroir előnyeit és lehetőségeit.
Bár folyamatosan bővítik a technológiájukat, mégis olyan tradicionális pincészet kívánnak maradni, ahol a borász álmodja meg a borokat, együtt él a területeivel, és ténylegesen az ő keze munkája révén születik meg a bor. Szőlőterületeik a szekszárdi borvidék kiemelt adottságú dűlőiben helyezkednek el. Boraik sokszínűségét a tartályos és/vagy hordós érlelési lehetőség mellett az adja, hogy területileg más-más dűlőből és többfajta szőlőültetvényről származnak.