Koch

Wine region
Territory
Hajós-Bajai borvidéken 150 hektár, Villányi borvidéken 40 hektár
Grape varieties
Hajós-Baja: Chardonnay, Cserszegi fűszeres, Rajnai rizling, Sauvignon blanc, Irsai Olivér, Kékfrankos, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc, Kadarka. Hajós-Baja bio szőlők: Ister, Castellum. Villány: Merlot, Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Syrah
Vineyards
Hajós-Baja: a borvidéken szétszórtan több ültetvényük is van, ami kiemelkedő Borotán a pincészethez közeli Szenes dűlő Villány: Diósviszló, Imre-völgy
Talaj
Hajós-Baja: "bácskai feketeföld" (magas humusz- és mésztartalmú feketeföld), lösz, mészlepedékes csernozjom talaj Villány: "perctalaj" (jó vízmegtartó képességű talaj), csernozjom barna erdőtalaj, karbomatikus barna erdőtalaj
Wine making
Hajós-Baja: Fehér és rozé tételeink modern technológiával, reduktívan készülnek az oxigén teljes kizárásával Pezsgő: minden pezsgőnk tradicionálisan, másodlagos erjedéssel és rázással, majd degorzsálással készül a pincészetnél Vörösborok: az erjedés és almasavbontás saválló acéltartályban történik, majd miután a bor elkészült történik a barrique hordós érlelés Villány: ezen a borvidéken jelenleg kizárólag vörösbort készítünk, saválló acéltartályban történik az erjedés és az almasavbontás is irányítottan, majd ezt követi a barrique hordós érlelés (magyar, francia, amerikai tölgy)

A nemzedékek óta szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkozó Koch Borászat a Hajós-Bajai borvidéken, Borotán található. A modern borászat 150 hektáron gazdálkodik, 27 fajta bort készít és éves szinten 800.000 palackot értékesít. 2014-ben az Év pincészete díj elismerését, míg 2019-ben az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet vehette át Koch Csaba alapító és főborász. A pincészet borai közül kiemelkedő a cserszegi fűszeres, a rozék, a cabernet sauvignon és a kadarka.