Gobri

Wine region
Territory
6,7 ha
Grape varieties
Zöldveltelíni, Szürkebarát, Muscat ottonel, Kékfrankos, Chardonnay.
Vineyards
4.7 ha termő és 2 ha ültetés. 4,7 ha-on zöldveltelini, szürkebarát, muscat ottonel, kékfrankos illetve chardonnay fajták vannak. A fiatal ültetvény 2013 tavaszi telepítésű 1 ha sárgamuskotály, 0,5 ha olaszrizling, 0,5 ha kékfrankos.
Talaj
Vulkanikus és löszös, ásványokban gazdag.
Wine making
Reduktív és hordós technológia egyaránt. Jellemző a finomseprőn tartás.

Ludányi Gábor, a GOBRI pince borásza és tulajdonosa 2008 óta „készít” bort. Azért tettük idézőjelbe, hogy készít, mert inkább a bor maga készül-alakul ki, ő csak felügyeli és próbálja jó irányba terelgetni. Szerinte minden bor külön személyiség, külön lény.
„Mikor lemegyek a pincébe, akkor tiszta gondolat és tiszta lélek szükséges, mert megérzi a bor, ha nem olyan ember van ott vele. A borász és a bor között fontos a harmónia. Borászkodásom során kézművességet ötvözöm a reduktív technológiával. Szőlőültetvények, amelyen gazdálkodom a családommal Gyöngyöstarján külterületén lévő területeken (Paskom-dűlő, Borhy-dűlő, Királyberki-dűlő) teremnek.”

Related products

Also check out more related products