Bujdosó
A Bujdosó család 90 hektár szőlőt művel a Balaton déli partján, a változatos Somogyi-dombság kiemelt adottságú dűlőiben. Három generáció osztozik a pincészet feladatain. Olyan helyi, hungarikum fajtákkal dolgoznak, mint az olaszrizling, az Irsai Olivér, a királyleányka vagy a kékfrankos. A pezsgő egyre hangsúlyosabb szerepet játszik a pince életében, tradicionális pezsgőjük mellett évjáratonként három különböző gyöngyözőbort készítenek, 2020-tól pedig már többféle pét-nattal is kísérleteznek. Vallják, hogy mindig van lehetőség fejlődni, ezért rendszeresen járnak hazai és külföldi tanulmányutakra.
A borvidéken tradicionálisan széles a fajtaválaszték, az adottságok sok fajtának ideálisak, így nem alakult ki egyeduralkodó szőlő. A pincénél fehér fajtákat találunk a területek 60%-án. Olyan helyi, hungarikum fajtákkal dolgoznak, mint az olaszrizling, az Irsai Olivér, a királyleányka vagy a kékfrankos. A világfajták közül kiemelkedő itt a sauvignon blanc, a muscat lunel, a rajnai rizling és a chardonnay, míg a kék szőlők közül a merlot érzi legjobban magát.
A szőlőművelést szeretnék a lehető legmagasabb szintre emelni, ezért törekszenek a vegyszermentességre, és folyamatosan keresik azokat a fajtákat, amelyek a kor és a klímaváltozás kihívásaira megadják a választ. Hiszik, hogy folyamatosan lehetőség van a fejlődésre, ezért rendszeresen járnak hazai és külföldi tanulmányutakra.