Moillard Grivot

Wine region
Territory
Burgundia
Grape varieties
Pinot Noir
Vineyards
Talaj
mészkő
Wine making
Érlelés tölgyfahordókban 8-16 hónapig malolaktikus erjesztéssel

A Moillard-Grivot 1848-ban alakult Symphorien Moillard és Marguerite Grivot, a borbirtok tulajdonosa házasságával. Alig két évvel később a társaság jelentősen növekedett Symphorien Moillard és egy belga közjegyző találkozása után, aki elbűvölve ezektől a boroktól úgy döntött, hogy saját országában forgalmazza őket.
Symphorien Moillard és felesége ezt követően megkezdték a Moillard-Grivot Belgiumba történő exportálását, ezzel megkezdődött a borkereskedő üzletág, amely azóta is folyamatosan növekszik, és ugyanazzal a szenvedéllyel és odaadással alkalmazta a borkészítésben és a fehérborok érlelésében rejlő tudását kezdeti vállalkozások. Mindez a kivételes borok átfogó választékát eredményezte minden Bourgogne-rajongó számára.
Az éghajlat kontinentális hatású: a forró nyár és a száraz ősz lehetővé teszi a szőlő ideális körülmények közötti érését. Ezek az éghajlati viszonyok elősegítik a cukrok és a szőlő színét adó anyagok fejlődését.