Vesztergombi Pince

Wine region
Territory
30 hektár
Grape varieties
merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc, shiraz, kékfrankos, kadarka, malbec
Vineyards
Kerékhegy, Bodzás, Görögszó, Porkolábvölgy, Hidaspetre, Leányvár, Szarvastető
Talaj
Lösz, agyag, vörös agyag
Wine making
redutív és hordós borkészítés

A szekszárdi borvidék jelenleg talán a legdinamikusabban fejlődő, ezerarcú és ezerízű ékköve Magyarországnak. Az egyik legrégebbi, szőlővel és borral foglalkozó szekszárdi család tagjaiként a Vesztergombi család fontosnak gondolja, hogy ez így is maradjon, és ennek érdekében tesznek is az év minden napján. Ehhez pedig nem kell más, csak jó bor, a vidék szeretete és a folyamatos törekvés a jobbra. A rendszerváltás utáni 1992-es újraindulás óta eltelt 30 év talán már ad annyi dűlő- és parcellaismeretet, ami az évszázados hagyományaikkal és tudásukkal kiegészülve segíti őket a jövő szekszárdiságának alakításában.