Borvidék
Villány
Terület
25 hektár
Szőlőfajták
Olaszrizling, rajnai rizling, portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Dűlők
Kopár, Ördögárok, Várerdő, Máriagyűd, Remete, Sterntal (Csillagvölgy), Somssich
Talaj
triász-kori mészkő és dolomit, jurakori tengeri üledékből származó mészkő, alsó kréta-kori mészkő, csernozjom barna erdőtalaj
Borkészítés
reduktív és hagyományos borkészítés egyaránt
A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma, alázata mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön. Birtokunk vezetője Tiffán Ede és Zsolt, kiknek kivételes szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy az Önök poharaiban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését! A mindennap megélhető csoda az ember és a táj szakrális kapcsolatában rejlik. Ez az összeköttetés pedig számunkra a szőlő és a bor! Családunk 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borral a villányi borvidéken. 11 generációt átölelő múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk. Ültetvényeink a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig rendkívüli minőséget adnak, évről évre. Célunk az, hogy személyes jelenlétünk, a bor, az étel, a táj, a pihenés széles körű élményt nyújtson! A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatóak. A legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 25 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben Portugieser, Kadarka, Kékfrankos, Pinot Noir, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon fajtákat termesztünk. A feldolgozó és a pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete. "Az ember szeresse a helyet, ahol él! S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes!"