Borvidék
Pannonhalma
Terület
80 hektár
Szőlőfajták
olaszrizling, rajnai rizling, Irsai Olivér, királyleányka, merlot
Talaj
lösz, barna erdőtalaj
Borkészítés
Nagyrészt reduktív, kisebb arányban hordós
A Pannonhalmi Borvidék egyik meghatározó és innovatív borászatának története több évtizedre tekint vissza. Idősebb Pécsinger János családja segítségével teremtette meg a masszív alapokat, melyre az új generáció építkezik az utóbbi években Ifj. Pécsinger János ügyvezetése mellett. Tényőn, Győrújbaráton és Győrszemerén közel 80 hektáron 7 fehér fajtát és klasszikus kékszőlő fajtákat termesztünk, ez utóbbit nemsokára „bio” minősítéssel. Ennek célja nem elsősorban a "bio bor" matrica, hanem elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság és a jövő generáció érdekei mellett. A 2014-ben épült feldolgozó üzemben, modern technológiával elsősorban reduktív borokat készítünk, de bizonyos évjáratokban hordós erjesztésű és érlelésű rajnai rizling, és hordós érlelésű vörös borok is születnek. Százlós fajtánk az olaszrizling és a rajnai rizling, de több illatos fehér szőlővel dolgozunk, mint a sauvignon blanc, pinot blanc, irsai olivér, királyleányka. Kékszőlőink fő fajtája a merlot, mellette cabernet franc, cabernet sauvignon és pinot noir érik. Fő célkitűzésünk, hogy a hagyományok megőrzése mellett folyamatosan innovatívak maradjunk.