Büttner - Badacsony borvidék - Borászatok - Winehub

Büttner

PINCÉSZET BORAI

BÜTTNER

Vulcanus 2018

5 990 Ft

BÜTTNER

Olaszrizling Prémium 2019

4 890 Ft

BÜTTNER

Vulcanus Extra Brut 2018

6 990 Ft

BÜTTNER

Late Harvest 2018

4 450 Ft

Borvidék

Badacsony

Terület

15 hektár

Szőlőfajták

Vulcanus, Kéknyelű, Úrréti, Rózsakő, Irsai Olivér, Pinot Noir, Piros Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot

Dűlők

Tóti-hegy, Bodok, Hegymög, Riza, Római út

Talaj

Vulkanikus, bazalt, bazalttufa, homokos, agyagos altalaj.

Borkészítés

Alapvetően reduktív technológiát, irányított fajélesztős erjesztést alkalmaznak, de van példa hordós borkészítésre is.

Borászatunk a fiatal, feltörekvő Badacsonyi Borászatok közé tartozik, amely a helyi sok-évszázados borászati kultúrát és hagyományokat tiszteletben tartva, ötvözni akarja az ebből fakadó tudást a modern borászati és szőlőművelési technológiával. Ennek megfelelően jelszavunk a „ tradíció és innováció ”, ami magas minőségű borok készítését célozza meg. Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél. A nemzetközi mércét vesszük alapul, ezáltal nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy borainkban a gyümölcscentrikusság tökéletes harmóniába kerüljön az egyedi mikroklíma és talaj adottságaival egyaránt. Célunk a helyi illetve a különleges szőlőfajták és a borvidék adottságainak legteljesebb bemutatása és az így létrejött komplex borok poharakba juttatása, a fogyasztói élmény és elismerés kivívása. Fő szőlőfajtáink: Vulcanus, Kéknyelű, Úrréti, Rózsakő, Irsai Olivér, Pinot Noir, Piros Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot Szőlőültetvényeinket a legmodernebb gépi módszerekkel műveljük, de a szüret csakis kézzel történhet. Nagy figyelmet fordítunk a növényvédelemben a minimális környezeti terhelésre. A szüret optimális időpontjának meghatározása komoly labor háttérrel történik. Borászaink: Büttner Márton és Altinger Krisztián, akik gondoskodnak arról, hogy a gondosan leszedett termést a lehető leggyorsabban és legkíméletesebben legyen feldolgozva. Alapvetően reduktív technológiát, irányított fajélesztős erjesztést alkalmazunk. A friss gyümölcsös, könnyebb tételeket rozsdamentes tartályokban tároljuk, de a testesebb, nagy savgerincű boraink hordós érlelést kapnak. Boraink túlnyomó többsége száraz kategóriába tartozik, esetleg némi íz és aroma kiemelő észrevétlen maradék cukorral. Kedvező időjárású években késői szüretelésű borokat is készítünk az ezerarcú olaszrizlingből. Általánosságban valamennyi borunkat a terület vulkáni talajából fakadó erős mineralitás, sós jegyek és markáns savak jellemzik, amely a badacsonyi fajtáknál különösen érzékelhető.