Zombory Pince

Borvidék
Terület
Szőlőfajták
Dűlők
Talaj
Borkészítés

Tokaji főborászaik, korábban Árvay János, ma pedig Dorogi István szakértő szemei alatt fejlesztik termékpalettájukat, hogy minél szélesebb körben elérjék a borkedvelőket. Az új borkóstolási trendek arra ösztönzik őket, hogy Tokaj napsütötte lankáin érlelt legjobb szőlőikből, a furmintból, a hárslevelűből és a sárgamuskotályból friss, gyümölcsös, reduktív borokat készítsenek.
Zászlós termékük az aszú, és mivel ez egy tipikus hungarikum, ezért a hagyományokhoz hűen szinte ugyanúgy készítik, ahogyan az Mátyás király idejében, mintegy hat évszázaddal korábban készült. Az aszú ugyanis nem éppen a szó szoros értelmében vett bor. Ez egy borkülönlegesség, a borkészítésnek egy sajátos módja, amelynek eredményeként egy olyan egyedi termék születik, ami a “bornak nevezhető” határán van. Az aszú tehát nem egy szőlőfajta, hanem egy eljárás.
Minden egyes borukkal, amit mindig csak kis mennyiségben készítenek, igazán odafigyelnek arra, hogy bármilyen borról legyen is szó, kizárólag a legjobbat nyújtsák.