Two Hands
A Two Hands ötlete 1999 szeptemberében született, amikor az alapítók, Michael Twelftree és Richard Mintz leültek egy barátja eljegyzési partijára, és úgy döntöttek, itt az ideje, hogy elkészítsék saját borukat, és piacra vigyék a világ színpadán.
Az eredeti cél az volt, és ma is az volt, hogy a lehető legjobb Shiraz-alapú borokat készítsék Ausztrália nagyra értékelt termőterületeiről. Mivel olyan sok ausztrál bort árulnak világszerte többrégiós címkékkel, formális stílusban, a szándék az volt, hogy megtörje a formát, és bemutassa az ausztrál Shiraz sokszínűségét azáltal, hogy kiemeli a regionális és a szőlőültetvények jellegzetességeit, lehetővé téve, hogy a gyümölcs a bor elsődleges jellemzője legyen. a borokat.
A Two Hands első évjárata 2000-ben volt, szerény 30 000 dolláros befektetés után, és mindössze 17 tonna gyümölccsel indult. Az utazás elkezdődött.
Michael borászati kapcsolatai az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban segítették a márka elindítását, és a kedvező kritikai reakciók nem sokkal ezután reflektorfénybe helyezték a Two Hands-t. A korai siker segített a Two Hands-nek fokozatosan növelni a termelést, és elindítani a teljes Garden sorozatot a 2003-as évjárattal, ami igazán egyedülálló Ausztráliában. Gnarly Dudes csatlakozott istállótársához, az Angels’ Share in the Picture Series-hez, és a portfólió kezdett formát ölteni. Még abban az évben Michael egy poros pályán vezetett a Barossa-völgy nyugati vonulataiban, és először látta meg a lerobbant lakatlan házikót a Marananga-patak mellett, amely a Two Hands – Kraehe House otthona lett. Michael elképzelése az volt, hogy a homokkő homlokzattal és verandával a Barossa-örökséget tükrözze, de belül valami modern és fényűzőt hozzon létre: a Pinceajtó és a Bakehouse 2003 decemberében nyílt meg karácsonykor, és feje tetejére állította a helyi vendéglátást – bárki járhatott. kóstolja meg a Shiraz Ares zászlóshajót, függetlenül attól, hogy honnan jöttek, vagy volt-e pénzük elkölteni.
2004 végére egy korszerű pincészet épült ugyanazon a helyen, amelyet kifejezetten kis tételek kezelésére terveztek. Az egyedi regionális és fajtajellemzők maximalizálása, valamint a jobb minőségellenőrzés érdekében minden gyümölcsdarabot, legyen bármilyen kicsi is, külön lehetne kezelni a zúzástól az erjesztésig és a tölgy érleléséig. Az új pincészet forradalmasította a borkészítési képességeket, és virágzott a kísérletezés, új fajtákat teszteltek, új technikákat alkalmaztak, a pinceajtóval, amely tökéletes kilépő volt a piac tesztelésére irányuló kísérletek egy részéhez. A termelés növekedésével a Barossa nyugati vonulataiból származó Shiraz változatosabb forrásai kerültek a keverékbe, és szélesedett a választék és a választék.