Tiffán’s

Borvidék
Terület
25 hektár
Szőlőfajták
Olaszrizling, rajnai rizling, portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet sauvignon, cabernet franc
Dűlők
Kopár, Ördögárok, Várerdő, Máriagyűd, Remete, Sterntal (Csillagvölgy), Somssich
Talaj
triász-kori mészkő és dolomit, jurakori tengeri üledékből származó mészkő, alsó kréta-kori mészkő, csernozjom barna erdőtalaj
Borkészítés
reduktív és hagyományos borkészítés egyaránt

„Az ember szeresse a helyet, ahol él! S ha ezt képes megmutatni vendégeinek, akkor a harmónia tökéletes.”
A napfény, annak éltető ereje, a talaj, a fekvés, a klimatikus adottságok, a fajták kiválasztása, a szőlőt művelő ember szorgalma és alázata mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyümölcsből elegáns, érett és finom bor készüljön. Birtokuk vezetői, Tiffán Ede és Zsolt kivételes szakértelme, elhivatottsága és a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy a poharakban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését. A hétköznapokban megélhető csoda az ember és a táj szakrális kapcsolatában rejlik, ez az összeköttetés pedig számukra a szőlő és a bor. Családjuk már 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel és borral a villányi borvidéken. 11 generációt átölelő múltjuk és jelenük kötelezi őket arra, hogy a szőlőben, a borban és a vendéglátásban is a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvük. Ültetvényeik a borvidék legkiemelkedőbb dűlőiben fekszenek, a rajtuk termő fajták pedig évről évre rendkívüli minőséget adnak. Céljuk az, hogy a személyes jelenlétük, a bor, az étel, a táj és a pihenés is széles körű élményt nyújtson.
A családi birtok szőlőterületei a borvidék villányi termelési körzetében találhatók, és a legkiválóbb dűlőkben helyezkednek el: Jammertal, Sterntal, Ördögárok, Remete, Kopár és Várerdő. A szőlőterület nagysága 25 hektár. A területek zöme déli, a kisebbik része pedig keleti, illetve nyugati fekvésű. Többségük 130-200 m közötti tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Az ültetvényekben portugieser, kadarka, kékfrankos, pinot noir, merlot, cabernet franc és cabernet sauvignon fajtákat termesztenek. A feldolgozó és a pince építése 1993-ban kezdődött, és több lépésben alakult ki a mai nagysága és szerkezete.