Schieber Borászat

Borvidék
Terület
54 ha
Szőlőfajták
Kadarka, Kékfrankos, Syrah, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Chardonnay
Dűlők
Baranya-völgy, Görögszó
Talaj
Pannon-tengeri üledékre települt lösz és vörösagyag, mészkő keverék.
Borkészítés
Reduktív és hordós borkészítés egyaránt.

Egy igazi családi borászat, amelyet 2010-ben alapítottak a szekszárdi bor­vidéken. Szekszárdon, a Kadarka u. 100. szám alatt található egykori pincesoron található borászatuk központja az 1800-as években, klasszicista stílusban épült műemléki épületegyüttes, amely egyszerre pince-, présház és borszaküzlet, a különleges kulináris- és borélményt nyújtó étteremmel, a Patina Borkúriával kiegészülve. Szőlőbirtokuk 54 hektárnyi termőterülettel rendelkezik, amelyek a kitűnő földrajzi és talajtani adottságú Baranya-völgyben és Görögszó-dűlőkben találhatók, és nemcsak gyönyörűek, de a borvidék legértékesebb térségei közé is tartoznak. A 2018-as évben elkezdték a szőlőterületeik átállítását ökológia gazdálkodásra, rezisztens szőlőfajtákat telepítettek, ma pedig már a Tabu-hegy szőlőültevényein is biogazdálkodást folytatnak, mert hisznek abban, hogy a jövő útja a természetes értékek védelme és az olyan borok készítése, amelyek megmutatják a borvidék egyediségét és szépségét, a szekszárdi terroirt.
2020 augusztusában elkészült új, modern borászatuk, amely eleget tesz a XXI. századi követelményeknek, és ahol a látványkonyhával felszerelt kóstolótermükben lehetőség nyílik boraik kóstolására is. Az új borászat különlegessége, hogy a saját egybefüggő 42 hektáros szőlőterületük lábainál található, így a szőlő feldolgozása a szüretet követően kíméletesen, és a lehető legrövidebb idő alatt, gravitációs technológia alkalmazásával történik, amely a kimagasló minőségű Schieber borok készítésének az alapját jelenti.