Scaia
„A venetói nyelvjárásban a „scaia” szó kődarabkákat, mészkőforgácsot jelent: ezzel tisztelgünk a talajunk előtt, ahol egyedülálló, fiatal borokat készítünk.”
A Veronától északkeletre található Scaiai, közel fekszik azokhoz a területekhez, ahol két híres veronai bort készítenek: a Valpolicellát és a Soave-t. Szőlőültetvényeik egy dombháton, az Alpok közelében találhatók.
A Scaia egy újfajta gondolkodásmód a borokról – egy olyan országban, ahol a hagyományokat nagy tisztelet övezi.
A történelmi borok, mint a Soave és a Valpolicella romantikájából eredt az igény, hogy valami újat alkossanak, hogy közelebb kerülhessenek fiatalabb fogyasztókhoz, valami újat és egyedit mutatva nekik.
Három könnyed, üde, aromaintenzív borral kezdték borászatukat, majd két másik, összetettebb vörösbort készítettek, melyekkel a környező területekből és adottságokból fakadó lehetőségeket hivatottak bemutatni.