Ruinart

Borvidék
Terület
Champagne régió
Szőlőfajták
chardonnay, pinot noir
Dűlők
Talaj
mészköves és agyagos
Borkészítés
Champagne method

Dom Thierry Ruinart intuitív, látnoki, szorgalmas és szerény bencés szerzetes volt, aki 1657 és 1709 között élt, és XIV. Lajos kortársa volt.
A briliáns teológus és történész 23 évesen elhagyta champagne-i otthonát, hogy a Saint-Germain-des-Prés-i apátságba menjen, amely az egyik legbefolyásosabb Párizs melletti tanulási központ.
Ott tartózkodása alatt megismerkedett a várossal és az udvarral, ahol tudatosult benne egy világosabb élet. Konkrétan egy új „buborékos borról” szerzett tudomást, amelyet még nem pezsgőnek hívtak, és amely már népszerű volt a fiatal arisztokraták körében.
1729. szeptember 1-jén Reimsben, a Champagne régió szívében Nicolas Ruinart elkészítette a Maison Ruinart alapító okiratát, létrehozva a világ első pezsgőgyártó vállalatát.
Ez egy olyan vállalkozást hozott létre, amely csaknem háromszáz évvel később is virágzik és virágzik.
Nagybátyjának, a szerzetesnek az intuíciója, aki először mutatta meg neki az utat, olyan kezdeményezést inspirált, amely történelmet írt.
A 18. század közepén a Ruinart, hogy tárolja palackjait, megszerezte Reims városa alatt ásott ősi zsírkrétákat.
1764-ben a Ház szállította az első Rosé pezsgőt Európa-szerte.

Kapcsolódó termékek

Nézz körül a további kapcsolódó termékek között is

Nem található termék