Patricius Borház

Borvidék
Terület
85 hektár
Szőlőfajták
furmint , sárgamuskotály, hárslevelű, zéta, kövérszőlő
Dűlők
Teleki, Sajgó, Lapis, Várhegy, Czigány, Szárhegy, Boglyos
Talaj
vulkanikus ásványokban nagyon gazdag
Borkészítés
reduktív és hordós borkészítés egyaránt

Tradíció, érték, egyediség, egyensúly – ezek fejezik ki leginkább a Patricius hitvallását.
Borászatuk filozófiájának fontos része, hogy nagyra becsülik a borvidék tradícióit. Tisztában vannak vele, hogy elődeik sokat elértek és azt is tudják, hogy ezeket a hagyományokat kell újraéleszteni és tovább adni. Együtt élnek a régi értékekkel és merítenek is belőle, folytatva azt a munkát, amit elődeik elkezdtek, és mindezt igyekeznek a mai kor emberének és kihívásainak megfelelően tenni.
A feldolgozás során gravitációs technológiát alkalmaznak, amely a szőlő legkíméletesebb feldolgozását és a szőlőben termett értékek megőrzését teszi lehetővé. Borászati munkájuk során megőrzik a bor gyümölcsösségét, és hagyják érvényesülni a talajból származó mineralitást, tokaji jelleget. A termőhelyek sokszínűsége, az alapkőzet, a talaj és a mikroklíma változatossága a boraikban is jól nyomon követhető. Az egyes tételek házasításakor a komplexitás, a harmónia elérése a fő szempont, kiváló évjáratokban a legkiemelkedőbb dűlők termését dűlőszelektáltan hozzák forgalomba. A Patricius borok egyediségét a kiváló szőlőültetvények alapozzák meg. A termőhelyek különleges mikroklímái és gazdag, ásványos talajai jó egyensúlyú, elegáns borokat biztosítanak.