Pajzos Tokaj

Borvidék
Terület
115 hektár
Szőlőfajták
furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta
Dűlők
Pajzos-dűlő, Megyer-dűlő
Talaj
Pajzos-dűlő: andezittufa Megyer-dűlő: színes riolittufa
Borkészítés
Reduktív és hordós érlelés

A Pajzos Tokaj már 30 éve készíti a tokaji borvidék ikonikus borait. Kiváló boraikhoz a szőlőt két történelmi jelentőséggel bíró dűlőjükről szüretelik. Az 52 hektáros Pajzos-dűlő zamatos gyümölcsösséget, míg a hűvösebb, 63 hektáros Megyer-dűlő finom ásványosságot sző boraikba. A prémium minőséget képviselő Pajzos-borok a világ szinte minden országában helyet kapnak a vacsoraasztalon, kiváló presztizs éttermekben és exkluzív gálavacsorákon, így építve a tokaji borvidék és a Tokaji borok hírnevét.
Mi a sikerük kulcsa? A szőlőművelés és a borkészítés iránti szenvedély, a történelmi hagyományok megőrzése, a piacorientáltság és a fogyasztók igényeinek maximális kielégítése tudatos és professzionális módon. Céljuk a magyar bor, azon belül is a tokaji borvidék elismertségének és népszerűségének növelése mind a hazai, mind pedig a nemzetközi piacon.