Nyolcas és Fia

Borvidék
Terület
7,5 hektár
Szőlőfajták
Leányka, Muscat Ottonel, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc,Turán, Portugieser,
Dűlők
Gesztenyés, Marinka, Pajados, Rózsahegy, Síkhegy
Talaj
Mészkő, Riolittufa ,Riolitdácit lávakőzet ,Erdei talaj-mészkő keverék
Borkészítés
reduktív és hordós borkészítés egyaránt

A borászat 2012-től van jelen a hazai borpiacon. 2014-ben a Népszabadság Top 100 Magyar Bor versenyén vörös bor kategóriában 3. helyezést értek el (Kékfrankos 2011). 2015-ben Merlot 2013 boruk ismét a Népszabadság Top 100 borai közzé került. 2016-ban a Bor és Piac magazin a 3. legjobb leánykának bírálta a 2014-es évjáratú Síkhegyi öregtőkéken termett leányka borukat.
Jelenleg 7.5 hektár saját szőlőterülettel rendelkeznek. A metszéstől a borok értékesítéséig minden munkafolyamatot a család végez. A szőlők mind superior és grand superior dűlőben (Gesztenyés, Marinka, Pajados, Rózsahegy, Síkhegy) találhatók. A pincében mindent tételt spontán erjesztenek. Fontosnak tartják a pincehigiéniát, hogy boraik biztonságosan és egészségesen fejlődhessenek a palackba töltésig. Fehér és vörösborokat egyaránt készítenek. Eddig 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban készítettek egri bikavért, Szülőföldem néven.
A borok versenyeztetése is a következő évek feladata, de büszkék arra, hogy boraikat több közismert vendéglátóhelyen keresztül is megismerhették már a borszeretők. Céljuk az egri borvidéken a szőlészeti és borászati szakmai vélekedések alapján is méltó és kiemelkedő minőségű bortermő szőlőfajták (pl. leányka, kékfrankos, turán) támogatása és népszerűsítése, melyek az elmúlt évtizedek során kissé feledésbe merültek.