Moena

Borvidék
Terület
Szőlőfajták
Dűlők
Talaj
Borkészítés

A MOENA WERMUT alkotói Nagy Zoltán és Molnár Balázs – a bárszcéna nemzetközileg is ismert és elismert szereplői – a hazai hiányt és a nemzetközi trendeket felismerve teremtették meg az új évezred első magyar vermutját. A MOENA WERMUT elnevezése a mostanában elterjedtebb írásmóddal ellentéteben a német hagyományokat követi, hiszen az ital feltalálója – az olasz Benedetto Carpano is – ezt tette, amikor termékének nevet adott. Őt – állítólag – a Goethe iránti rajongása vezérelte, míg a MOENA alkotói az ürmösbort már több mint fél évezrede készítő egykori német és magyar kollégáik előtt tisztelegnek ezzel az írásmóddal. A névválasztás másik vonatkozása a női nevekhez fűződik, hiszen a háború utáni magyar vermutok legismertebbje, az Éva is női nevet viselt. A MOENA név egzotikus hangzása és a címke látványvilága egyáltalán az egzotikumban megtestesülő szépség és gyönyör iránti vágyakozást idézi.
A MOENA jellemzőiben hordozza az ürmösborok és a klasszikus vermutok jellegzetességeit, ugyanakkor azonban ízvilágát a modern ízlésre hangolták. A növényi összetevőkből négy külön-külön előállított kivonat – üröm, fűszer, virág és citrus – készül. A kivonatok előállítása badacsonyi száraz fehérborból készült borpárlattal történik. Az alapbor keverékhez kerül hozzáadásra a négy kivonatkomponens. A vermut végső édességnek beállítása cukor és karamell hozzáadásával történik.

Kapcsolódó termékek

Nézz körül a további kapcsolódó termékek között is