Miquel Pons

Borvidék
Terület
Cava
Szőlőfajták
Xarel·lo, Macabeu, Parellada
Dűlők
Talaj
Birtokaink földje általában meszes-agyagos, bőséges mésztartalommal, a talajmélység ingadozásával, az agyagnak köszönhetően figyelemre méltó vízmegtartó képességgel
Borkészítés
Reduktív és hordós erjesztés egyaránt

A Miquel Pons az a márka, amelyet családunk 250 év és több generáció átadása után, a szőlő gondozása és a borkészítés feladata, palackozni és forgalmazni kezdett. A régi Cal Montagull parasztháztól származik a ház neve, amely jelenleg La Granada del Penedès városában található, ahol a pincészet található, mindig a Penedès és Cava eredetmegjelölés területén.
A gazdaság 60 hektár szőlővel rendelkezik, ebből 40 hektár saját, a többi bérelt. Arboç déli részétől Subirats északi végéig terjednek; amely lehetővé teszi a különböző szőlőfajták eltérő földrajzi adottságokkal történő termesztését. A Penedès-vidéket mindig is a szőlőtermesztés egyik legjobb termőhelyeként jellemezték, szelei, tápanyag-gazdagsága és kiváltságos csapadéka miatt, amely lehetővé teszi a kivételes minőségű szőlő előállítását.
Az általunk forgalmazott cavakat és borokat a Montagull márkák, a fajtaszőlő, a Miquel Pons, a hagyományosabb fajták, az Eulàlia de Pons a legkifinomultabb ízek, az Arrelium a fiatalabb borok pedig megkülönböztetik. Az Unius az Arbequina extra szűz olívaolaj márkánk, amely a Földközi-tenger partján készült évezredes termékek legreprezentatívabb körét zárja, és így termékkínálatunkat is alkotja.
A Pons család jelenleg 60 hektár szőlőültetvényt kezel az északabbra fekvő Terme de Subirats és a Rovellar birtok között, amely Sant Marçal városában, az Alt Penedès régióban található, ami lehetővé teszi a cavas finom növekedését és a szőlők megmunkálását, és kifejezi a különböző földrajzi jellemzőket. a Penedès szőlőfajták jellemzői.
Éghajlati szempontból Alt Penedès-t a nappal és az éjszaka kontrasztja jellemzi, forró nappalok és hűvös éjszakák, míg a Baix Penedès-hez legközelebb eső birtokot inkább a tenger befolyásolja, erős besugárzással és enyhébb hőmérséklettel, forró és párás nyarakkal. Ezen éghajlati viszonyok, valamint a talaj összetételének és gazdagságának változása határozza meg a szőlő érési ciklusát.