Maul Zsolt Pincészet

Borvidék
Terület
23 hektár
Szőlőfajták
Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
Dűlők
Talaj
vörös agyaggal és barna erdőtalajjal keveredő lösz
Borkészítés
hordós és reduktív

Maul Zsolt életútját már gyermekkorától a szőlő szeretete határozta meg. Szüleitől és nagyszüleitől tanulta meg a szőlő művelését, a bor készítését és szeretetét. Bár tanulmányai elsősorban a pénzügyi területre irányultak, élete során mindvégig meghatározó maradt a Villányi borvidék iránti szenvedélye. Felnőttként végezte el a Teleki Zsigmond Szakképző Iskolát. Borászként tevékenykedik a mai napig, és folyamatosan képzi magát itthon és külföldön egyaránt. A hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben, ötvözve szülei és nagyszülei tapasztalatait a 21. századi borászati technológiával. Borai egyedi stílusúak, kedvenc szőlőfajtái közé tartoznak a francia fajták, mint a Merlot, a Cabernet Sauvignon, és a Cabernet Franc. Utóbbi áll hozzá a legközelebb. Legnagyobb büszkesége a Lator névre keresztelt bor.