Los Vascos
A Viña Los Vascos Chile központi völgyében található, a Colchagua régióban, az Andok és a tengerparti hegylánc között, Santiagotól 200 km-re délre.
A helyiek generációk óta ismert titka: Viña Los Vascos földjén ideális a mikroklíma: sok napsütés és víz, félszáraz talaj, és a Csendes-óceán hatásának köszönhetően nincs fagy. Tökéletes feltételek kivételes borok készítéséhez.
A hegyekkel körülvett, a Mount Cañeten lábánál fekvő ingatlan 3600 hektáron terül el, amelyből 640 hektárt szőlővel telepítettek, így a régió egyik legnagyobb pincészete.
A 150 m tengerszint feletti magasságban és a parttól mindössze 40 km-re található szőlőültetvény a Csendes-óceán hűsítő hatását élvezi. Ez a különleges hely két fő éghajlati hatás között – a hűvös Csendes-óceán nyugati és az Andok keleti része között – olyan mikroklímát hoz létre, amely erős kontrasztot mutat a forró, száraz nappalok és a hűvös, nedves éjszakák között.
A drámai hőmérsékletkülönbség a nappali és az éjszaka között akár 30°C-ot is elérhet ugyanazon a napon, ami különösen kedvez Cabernet Sauvignonunk lassú érésének.
Viña Los Vascos talaja vulkáni eredetű. Három fő típusa különböztethető meg: mállott gránit, agyag és pala. Az ingatlan szívét a völgy alján a szomszédos gránitdombok eróziója által visszamaradt homok és agyaghordalék alkotja; valamint a Tosca, egy nagyon kemény talaj, amely vulkáni hamuból áll, amelyet a folyók szállítottak a síkságra, és az idők során összetömörödtek.
Magasabban, a környező lábánál találhatók El Mirador és Santa Lucia terroirjai, ahol a gránit különösen alkalmas összetett, hosszú élettartamú borokhoz. Ide ültettük a szőlőt, hogy a Cromas Grande Réserve borokhoz készítsük a szőlőt.
A Viña Los Vascos szőlőfajták a Cabernet Sauvignon (68%), Carmenère (9%), Syrah (8%), Chardonnay (5%), Cabernet Franc (2%) és Sauvignon Blanc (2%).
Az 1990-es évek elején végrehajtott nagy telepítések miatt a szőlőültetvény egy átlagosan 15 éves parcellacsoportra és egy másik 40-50 éves parcellacsoportra oszlik. A legrégebbi szőlők 60 évesek.
A Viña Los Vascos hagyományos termesztési módszerekre támaszkodik. A csepegtető öntözést a szőlő szigorú szükségleteihez igazítják, a zöldszüret pedig az azt igénylő parcellákon történik a minőségi cél mindig teljesítése érdekében.