Les Demoiselles de Couhins

Borvidék
Terület
Bordeaux
Szőlőfajták
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot
Dűlők
Talaj
Graves far: ez egy kavicsréteg, amely tömör agyagos altalajon nyugszik. Különösen kedvez a Cabernet-Sauvignon érésének, amely szőlőfajtának vízhiányra van szüksége ahhoz, hogy kifejezze nagy lehetőségét. Agyagos-mészköves domboldal: az északi lejtőn található, hűvösebb terep, különösen morzsalékos mészkőből áll. Ezeknek a talajoknak az a sajátossága, hogy a vizet tárolják, majd száraz időszakokban visszajuttatják a növénybe, ami tökéletesen megfelel a szárazságra érzékeny Sauvignons Blanc-einknek. Az ott termesztett szőlő a birtok legösszetettebb aromájú palettájával borokat ad, ízben kivételes textúrájú, egyensúlyban van a frissesség, az édesség és a hosszúság között. Homokos-kavicsos fennsík: a Graves far eróziója következtében agyagos altalaj van, amelyen homokból, kavicsból és agyagból álló réteg alakult ki, amely elősegíti a Cabernets és a Petit Verdot lassú és progresszív érését. A talajok, domborművek és tájolások sokfélesége egyedi egyéniséget ad borainknak.
Borkészítés
10 hónapos érlelés seprőn

A pincék és üzemépületek 1981-ben épültek, 2010-ben pedig kiegészült egy pompás hordópincével és a fogadásnak szentelt hatalmas térrel, jelezve a Château Couhins megújulását és a külvilág felé való nyitás vágyát. Amikor 1999 áprilisában megérkezett az ingatlan kezeléséhez, Dominique Forget egy avantgárd jövőképet támasztott a precíz, fenntartható, ember- és környezetbarát szőlőtermesztés fejlesztésének feltétlenül szükségességével kapcsolatban. Támaszkodhat egyrészt egy friss gyártóeszközre, 8 fős hozzáértő műszaki csapattal, másrészt a szőlőtermesztésre szakosodott kutatók közelségére szőlészeti agronómiában, ökofiziológiában, integrált védelemben, de a Bordeaux-i Kar tudására is. különösen Denis Dubourdieu csapata. Ezt az egyedülálló tudományos környezetet úgy fogja kihasználni, hogy paraszti józan eszével kutatásaik gyümölcsét a Couhins-dűlő és borainak szolgálatába állítja, tiszteletben tartva környezetvédelmi és erkölcsi meggyőződését. Ezt a munkát a döntéshozatal precizitása és azok végrehajtása foglalja össze a szőlőgazdálkodás és a pincemunka minden szakaszában. Ennek érdekében Dominique megfigyel, mér és rögzít adatbázisokat, amelyek az idő múlásával folyamatosan gazdagodnak és kiegészítik a parcella és gyakran a szőlő méretét: hozam, fürtök tömege, metszett fa tömege, bogyók tömege, fenológia, életerő diagramok, összetétel szőlőből, gyümölcslevekből, majd borokból…

Kapcsolódó termékek

Nézz körül a további kapcsolódó termékek között is