Kilikanoon
Borász és tulajdonos, Kevin Mitchell vásárolta meg az azonos nevű birtokot Dél-Ausztrália festői Clare-völgyének Penwortham nevű kis településén.
Kevin apja, Mort Mitchell több mint 40 éven át ültette és gondozta a Kilikanoon Golden Hillside nevű szőlőskertjét, ideértve a híres Mort’s Block-ot is. Kevin a terroir iránti vonzódása az apjával töltött évek eredménye, akivel együtt játszott és végül dolgozott ezekben a szőlőskertekben. A Kilikanoon borok egy változatos és egyedi mikroklíma szimfóniája, mesterien komponálva. A Kilikanoon filozófiája, hogy vibráló és fajtajellegű borokat készítsenek.
A világ egyik prémium borszőlő termelő régiója, a Clare-völgy három párhuzamos völgyet tartalmaz, mindegyik egyedi adottságokkal, változó magassággal, csapadékkal és talaj alapstruktúrával. Annak ellenére, hogy viszonylag kis területet fed le, a számos szőlőskertet gondosan választották ki annak érdekében, hogy egy sor olyan bort készítsenek, amelyek kifejezik a saját régiójuk egyediségét.