Kilikanoon

Borvidék
Terület
South Australia
Szőlőfajták
Syrah, Cabernet Sauvignon, Pinot Gris, Rajnai rizling
Dűlők
Talaj
Mészköves, agyagos pala
Borkészítés
Rozsdamentes acél tartályokba zúzott szőlőt hagyják természetes módon erjedni. Miután elkészült, francia tölgy hordóba helyezik 14 hónapig

Borász és tulajdonos, Kevin Mitchell vásárolta meg az azonos nevű birtokot Dél-Ausztrália festői Clare-völgyének Penwortham nevű kis településén.
Kevin apja, Mort Mitchell több mint 40 éven át ültette és gondozta a Kilikanoon Golden Hillside nevű szőlőskertjét, ideértve a híres Mort’s Block-ot is. Kevin a terroir iránti vonzódása az apjával töltött évek eredménye, akivel együtt játszott és végül dolgozott ezekben a szőlőskertekben. A Kilikanoon borok egy változatos és egyedi mikroklíma szimfóniája, mesterien komponálva. A Kilikanoon filozófiája, hogy vibráló és fajtajellegű borokat készítsenek.
A világ egyik prémium borszőlő termelő régiója, a Clare-völgy három párhuzamos völgyet tartalmaz, mindegyik egyedi adottságokkal, változó magassággal, csapadékkal és talaj alapstruktúrával. Annak ellenére, hogy viszonylag kis területet fed le, a számos szőlőskertet gondosan választották ki annak érdekében, hogy egy sor olyan bort készítsenek, amelyek kifejezik a saját régiójuk egyediségét.