hoptop
A HopTop Brewery Kft. 2015 őszén alakult azzal a céllal, hogy kiváló minőségű és változatos ízvilágú kraft söröket készítsen a kézműves sörök egyre növekvő rajongótáborának. Úgy alakult, hogy a telephelyük az egykori Királyi Sörfőzde ipari parkjában üzemel, így a hagyományt egy kicsit vissza tudták csempészni erre a területre. A HopTop tulajdonosa, Ali Rawech Szami egy multinacionális vállalatnál dolgozott vezetőként, majd pályája nem várt fordulataként váltott a sörfőzés mesterségére. A díjnyertes receptek mind az ő nevéhez fűződnek, ugyanakkor a gazdasági döntéseket is neki kell meghoznia. A folyamatos kísérletezés és önmaguk szakmai fejlesztése soha nem szűnő tevékenység a cég életében. Remélik, hogy ennek a szemléletnek is köszönhető, hogy több nemzetközi díjjal is büszkélkedhetnek.
A náluk készült sörökről érdemes tudni, hogy nincsenek pasztörizálva és szűrve sem, ezért az ízük sokkal intenzívebb, élvezeti értékük pedig magasabb, hiszen minden értékes, élő anyag bennük marad. Ugyanakkor a kiemelkedő gondosság és higiénia miatt eltarthatóságuk 1-1,5 év.