Folly

Borvidék
Terület
10 hektár
Szőlőfajták
Rajnai rizling, Budai Zöld, Kéknyelű, Olaszrizling, Szürkebarát, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon
Dűlők
Talaj
Általában a bazalt a meghatározó, de mint például az Arborétum ültetvényeinek esetében, mészköves, vörös permi homokköves talajjal is találkozhatunk.
Borkészítés
Reduktív és hordós érlelés egyaránt.

A szőlőszem, amíg a tőkéről elér egy palack mélyére, nagyon hosszú utat jár be. Sok munka és gondoskodás kíséri útját, csakúgy, mint a Folly Arborétum fáinak történetét.
A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 7 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A Kisörsi-hegy biztosít megfelelő termőterületet vezető szőlőfajtáiknak: a szürkebarátnak, az ottonel muskotálynak, a kéknyelűnek, a rajnai rizlingnek, a budai zöldnek és az olaszrizlingnek.
Boraik nagy része reduktív eljárással készül, de egyes tételek hordós érlelést is kapnak. Kedvelt boraik között kiemelkedő a gyümölcsös ízvilágú Boróka, amely muskotály, olaszrizling és szürkebarát házasításának az eredménye, és az elegáns Cédrus, amelyet szintén az arborétum szőlőjéből, olaszrizling és szürkebarát házasításával állítanak elő.