Ferenczi
A 2004-ben alapított családi borászat két különböző szőlőbirtokot foglal magába: a Debreczeni Pincészet az Etyek-budai borvidéken (Csabdi-Vasztély), a Ferenczi Szőlőbirtok pedig a Szekszárdi borvidéken (Alsónána) helyezkedik el.
Borászati filozófiájuk lényege, hogy kizárólag saját termelésű szőlőből, a kiváló adottságú ültetvények erősen korlátozott termését feldolgozva készítenek minőségi borokat, évi néhány tízezer palackos nagyságrendben. A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőke kialakítás előnyeit használják ki a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése érdekében. A többlépcsős szüretnek köszönhetően az elkészíteni kívánt bortípusnak legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüretelik le.
A Szekszárdi dombság egyik védett völgyében, Alsónána határában fekszik 5 hektáros dél-délkeleti tájolású ültetvényük, amely pinot noir, zweigelt, cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot fajtákból áll.
A dombok ölelésében fekvő, a falu fölé magasodó szőlőtábla kiváló, rendkívül kiegyenlített mikroklímája kedvez a testes kékszőlő termesztésének. A falu határában lévő tavak folyamatosan relatíve magas páratartalmat biztosítanak, ezért még aszályos években is biztonságos a szőlőtermesztés. Az ültetvény talaja agyagon kialakult vastag lösz 10% körüli aktív mésztartalommal.