Eszterbauer

Borvidék
Terület
37 hektár
Szőlőfajták
Kékfrankos, Kadarka, Merlot, Cabernet sauvigonon, Cabernet franc
Dűlők
Palánki-hegy, Görögszó, Bodzás, Alsónána.
Talaj
Mésztartalmú barna erdőtalaj, lösz, vörösanyag, sárgaagyag, márga.
Borkészítés
Reduktív és hordós borkészítés egyaránt.

„A jó történetek egy pohár borral kezdődnek.” – Eszterbauer János
A szőlőművelő Eszterbauer család története 1746-ig visszakereshető a szekszárdi levéltári adatok között. Sváb és szerb gyökerekkel rendelkező dédapáink, ükapáink életében mindig kiemelt szerepe volt a szőlőnek és bornak, erről árulkodnak a családi archívumból előkerült, lassan 100 éves fotóink. Ma a 10. és a 11. generáció képviselői viszik tovább azokat az értékeket, amelyek felmenőink paraszt-polgári társadalmának alapját szolgálták. Az ősök tiszteletének jeléül a már másvilágra költözött nagyszüleinket és dédszüleinket jelenítjük meg borcímkéinken. Borászatunk vezetője Eszterbauer János, aki feleségével Mónikával, lányaival Ildikóval és Katával, és unokatestvérével Pálinkás László borász segítségével működteti a tradíción alapuló vállalkozás.
A helyi adottságoknak megfelelően kínálatuk nagy részét vörösborok adják: a szekszárdi fajták – kadarka, kékfrankos és bikavér – a borvidék sokszínűségét hirdetik, a világfajták pedig a nemzetközi porondon aratnak újabb és újabb sikereket.
A borászat 3 értéke:
1. Markánsan felismerhető szekszárdi adottságok és stílus.
2. Kiváló minőség, stabilitás, megbízhatóság, ár/értékarány.
3. Világlátást tükröző üzenetek a címkéken.

Kapcsolódó termékek

Nézz körül a további kapcsolódó termékek között is