Debreczeni

Borvidék
Terület
9 hektár
Szőlőfajták
Pinot Noir, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sárga muskotály
Dűlők
Etyek-Buda
Talaj
meszes
Borkészítés
reduktív (fehér) és hordós (vörös)

A 2004-ben alapított családi borászat két különböző szőlőbirtokot foglal magába: a Debreczeni Pincészet az Etyek-budai borvidéken (Csabdi-Vasztély), a Ferenczi Szőlőbirtok pedig a Szekszárdi borvidéken (Alsónána) helyezkedik el.
Borászati filozófiájuk lényege, hogy kizárólag saját termelésű szőlőből, a kiváló adottságú ültetvények erősen korlátozott termését feldolgozva készítenek minőségi borokat, évi néhány tízezer palackos nagyságrendben. A magas tőkeszám és a talajhoz közeli tőkekialakítás előnyeit használják ki a lehető legmagasabb minőségű szőlő alapanyag megtermelése érdekében. A többlépcsős szüretnek köszönhetően az elkészíteni kívánt bortípushoz a legmegfelelőbb érettségi állapotban lévő szőlőt szüretelik le.
9 hektáros partner birtokuk az Etyek-Budai Borvidékhez tartozó Csabdi-Vasztély község határában fekszik. A 7000 tőke/hektáros ültetvény szőlőfajtái: pinot noir, chardonnay, sauvignon blanc, sárga muskotály.
A hűvös klíma és a meszes talaj, valamint a déli domboldalra telepített, jól átszellőzött alacsony kordonos ültetvény szép savakat és izgalmas gyümölcsösséget biztosít a fehérboroknak, valamint pezsgőnek és a pinot noirból készült vörösboroknak is.

Kapcsolódó termékek

Nézz körül a további kapcsolódó termékek között is