Cloudy Bay
A Cloudy Bay története 1985-ben kezdődött a jellegzetes, magával ragadó és vibráló Sauvignon Blanc első évjáratával. A Cape Mentelle alapítója, David Hohnen által alapított Cloudy Bay egyike volt a Marlborough régió első öt borászatának.
A Cloudy Bay most Chardonnay-t, Pinot Noir-t és Pelorus méthode traditionnelle-t termel marlborough-i szőlőültetvényeiről. E borok minősége és sokszínűsége bizonyítja Marlborough borvidéki származását.
Soha nem elégedett meg a babérjain pihenéssel, a Cloudy Bay új határokat próbált felfedezni. A Te Koko, a hordós erjesztésű Sauvignon Blanc 2000-ben indult útjára, és megváltoztatta azt, ahogyan a világ látta a régió jellegzetes szőlőfajtáját.
2009-ben a Cloudy Bay új kalandba kezdett, és Közép-Otago-ban talált második otthonra. Itt a Cloudy Bay kizárólag a komoly, kifinomult Te Wahi Pinot Noirt gyártja.
A birtok a kezdetektől fogva a hely érzetét keltő, magával ragadó borok létrehozására helyezte a hangsúlyt. A Marlborough és Central Otago szőlőültetvényeivel a Cloudy Bay borai meghívást adnak Új-Zéland természeti csodáinak felfedezésére.