Büttner

Borvidék
Terület
15 hektár
Szőlőfajták
Vulcanus, Kéknyelű, Úrréti, Rózsakő, Irsai Olivér, Pinot Noir, Piros Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát, Kékfrankos, Zweigelt, Merlot
Dűlők
Tóti-hegy, Bodok, Hegymög, Riza, Római út
Talaj
Vulkanikus, bazalt, bazalttufa, homokos, agyagos altalaj.
Borkészítés
Alapvetően reduktív technológiát, irányított fajélesztős erjesztést alkalmaznak, de van példa hordós borkészítésre is.

Borászatuk a fiatal, feltörekvő badacsonyi borászatok közé tartozik, amely a helyi, sok évszázados borászati kultúrát és hagyományokat tiszteletben tartva szeretné ötvözni az ebből fakadó tudást a modern borászati és szőlőművelési technológiával. Ennek megfelelően jelszavuk a „tradíció és innováció”, amely a magas minőségű borok készítését célozza meg. Nem ismernek megalkuvást tételeik születésénél.
A nemzetközi mércét veszik alapul, ezáltal nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy boraikban a gyümölcscentrikusság tökéletes harmóniába kerüljön az egyedi mikroklíma és a talaj adottságaival. Céljuk a helyi, különleges szőlőfajták és a borvidék adottságainak legteljesebb bemutatása, és az így létrejött komplex borok eljuttatása a fogyasztókhoz, valamint a fogyasztói élmény és az elismerés kivívása.
Szőlőültetvényeiket a legmodernebb gépi módszerekkel művelik, de a szüret csakis kézzel történhet. Nagy figyelmet fordítanak mellett a növényvédelemben a minimális környezeti terhelésre. A szüret optimális időpontjának meghatározása komoly labor háttérrel történik. Alapvetően reduktív technológiát, irányított fajélesztős erjesztést alkalmaznak. A friss, gyümölcsös, könnyebb tételeket rozsdamentes tartályokban tárolják, a testesebb, nagy savgerincű boraik pedig hordós érlelést kapnak. Kedvező időjárású években késői szüretelésű borokat is készítenek az ezerarcú olaszrizlingből.