Anna Spinato

Borvidék
Terület
Szőlőfajták
glera, chardonnay, pinot noir, cabernet sauvignon
Dűlők
Talaj
kőzet-homok konglomerátumok sok agyaggal és néha vas-oxiddal
Borkészítés
tartályos (charmant) és palackos (methodo classico) erjesztés egyaránt

A hagyományok tisztelete, az innováció ereje.

Az Anna Spinato gyökerei majdnem 100 éves múltra tekintenek vissza, hiszen a velencei család erős kötődéssel rendelkezik a Piave folyó partjainál, Conegliano és Valdobbiadene dűlőivel.
A föld, a természet és a jó borok iránti szenvedélyt generációkon át adta tovább egymásnak a család minden tagja, hogy ma Anna Spinato és fia, Roberto közösen készíthessenek DOC és DOCG tételeket Valdobbiadene, Prosecco, Raboso és Malanotte dűlőiről nagy odafigyeléssel, biodinamikus szempontokat előtérbe helyezve.

Minden esetben a tudás, a tisztelet és a szeretet hajtja előre a családi vállalkozást, hogy minden évben a talaj, a mikroklíma és a szőlő legjobb kombinációját tudják kihozni – tökéletes összhangban a természettel
Gazdálkodásuk nemcsak a hagyományok szeretetéről és tiszteletéről árulkodik, hanem az új lehetőségek kereséséről és a nyitottságról is – ez a filozófia, amely a gondolkodásmódjukat és boraikat alapvetően határozza meg.