Virtus
A Bodegas Virtus, a bor és a lovak szerelmi története valósággá vált Valladolidban.
Amikor Paloma Escribano 1998-ban megalapította víziós projektjét, nagyon világos volt, hogy természetes, kiegyensúlyozott és összetett borokat szeretne készíteni, összhangban a környezettel. Ez a filozófia a Virtus gerince.
A szőlőt kézzel szüretelik, a tőkére válogatva, majd azonnal a pincészetbe szállítják, hogy lehűtsék, mielőtt a kézi válogatás asztalára kerülnek, ahol csak a tökéletes szőlő válik boraik részévé. Legalább háromszor válogatják át a szőlőt, mielőtt a présbekerülnek.
A pincészeten belül Ribera de Duero-ban etalonnak számító 5000 literes kis tartályok várják mustjaikat, hogy parcellánként mehessen végbe a mikrovinifikáció.
410 francia tölgyfahordós flottájuk van. Mindegyik gondosan kiválasztott, és élettartama legfeljebb 4 év. Ezenkívül mindegyiket ugyanabban a helyiségben mossák, gondozzák és szállítják, anélkül, hogy ezeket a folyamatokat ki kellene vinni a szabadba. Ezért, miután a hordók belépnek ebbe a helyiségbe, nem hagyják el, amíg ki nem dobják őket. A bor típusától függően az érlelési folyamat 12 és 28 hónap között tart.